featured

Nefis Bir Tarif: Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır | Çökertme Kebabı Yanına Ne Gider?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çökertme kebabı nasıl yapılır? Hep klasik yemekleri yapmaktan ve yemekten sıkılmışsanız, size oldukça pratik ve nefis bir tarifimiz var. Etli ya da tavuklu olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilen bu tarif, lezzeti ile damağınızı şenlendirmeye geliyor. İşte sizin için hazırladığımız son derece kolay çökertme kebabı tarifi

Çökertme Kebabı Etli | Bodrum Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır ?

Öncelikle çökertme kebabı hangi yöreye ait sorusuna yanıt vermekle başlayalım. Adından da anlaşılacağı üzere bu kebap, Bodrum’da ün kazanmış ve zamanla bu ünü tüm Türkiye’ye yayılmıştır. Bodrum çökertme kebabı denildiğinde aklına ilk olarak etli versiyonu gelmelidir. Et kullanılarak hazırlanmış ustasından çökertme kebabı tarifini arıyorsanız bu tarif tam size göre!

1- Püf Noktası: Çökertme Kebabının Eti Nasıl Olmalı?

Lezzetli ve yumuşak bir çökertme kebabı yapmak istiyorsanız, bu noktada antrikot tercih etmeniz gereklidir. Antrikot dışında et tercih etmeniz halinde, eti yağ ve baharat karışımında ne kadar çok bekletirseniz, piştiğinde o kadar lezzetli ve yumuşak olacaktır. Özellikle bir gece önceden bekletmenin makbul olduğunu da buradan belirtelim.

2- Çökertme Kebabı Arda’nın Mutfağı

Çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabı Arda şef tarafından yapıldıktan sonra, birçok kişinin ilgi odağı olduğu bir tarif haline gelmiştir. Bu nefis lezzet için malzemeler şu şekilde;

700 gr dana antrikot,4 adet patates,Ayçiçek yağı,

Yoğurtlu sos için;

3 su bardağı yoğurt,5 diş sarımsak,

Domatesli sos için;

1 tatlı kaşığı salça,2-3 domates,1 tatlı kaşığı toz şeker,Tuz, karabiber, zeytinyağı,

Yapılışı: Çökertme kebabı nasıl yapılır? Öncelikle önceden ısıtılmış izli tavanıza jülyen şeklinde kestiğiniz etlerinizi yerleştirin ve pişirin. O sırada patateslerinizi soyarak soğuk suda yaklaşık 15 dakika bekletin.

Sonrasında ise dilerseniz elle dilerseniz aparat kullanarak, patateslerinizi kibrit şeklinde doğrayıp kızartın. Patateslerinizi de hallettikten sonra yoğurdunuzun içerisine sarımsağınızı rendeleyin ve güzelce harmanlayın. 

Domates sosu için sos tavasına salça, rendelenmiş domates, şeker ve baharatlarınızı ilave edin. Karışım göz göz olduktan sonra altını kapatıp soğumaya alın.

https://www.youtube.com/watch?v=aJuH8xw-igI

Servis tabağına önce kibrit patateslerinizi, üzerine etlerinizi, onun üzerine yoğurt sosunuz ve en son domates sosunuzu ilave edin. Çökertme kebabı tarifi hazır! Afiyet olsun.

3- Çökertme Kebabı Kıymalı Olur mu? Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme kebabı kıymalı olarak da yapılıp, tüketilebilecektir. Ancak ekstra kıymalı çökertme kebabı tarifi vermemize gerek yoktur. 700 gr ağırlığındaki kıymanızı, kızgın yağda pişirerek, aynı malzemelerle etli değil kıymalı şekilde çökertme kebabı yapabilirsiniz. Yine de buraya kıymalı çökertme kebabı- nefis yemek tarifleri üzerinden bir tarif ekliyoruz, dilerseniz okuyabilirsiniz.

Çökertme Kebabı Tavuklu | Tavuk Çökertme Kebabı

Çökertme kebabı tavuklu olarak da yapılabilecektir. Bu şekilde yapıldığında tavuklu sultan kebabı gibi enfes bir lezzet oluşturulabilecektir. Tavuk kullanılarak yapılan bu kebap, halk arasında yalancı çökertme kebabı olarak da adlandırılmaktadır. O halde tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır, buyurun başlayalım!

1- Çökertme Kebabı Patatesi Püf Noktası

Çökertme kebabı patatesi püf noktası kibrit şeklinde doğranması ve bol suda bekletilerek nişastasından arındırılmasıdır. Kibrit şeklinde olan ve nişastasından tamamen arınan patates kızartması, daha az yağ çekecek ve cips tadında olacaktır. Kibrit şeklinde doğrayamıyorsanız, kibrit patates aparatı temin edilebilecektir. 

2- Tavuklu Çökertme Kebabı Et Nasıl Olmalı?

Çökertme kebabını tavuklu olarak yapacaksanız, tavuk göğsü tercih etmeniz daha sağlıklı ve lezzetli bir ana yemek oluşturmanızı sağlayacaktır. Dilerseniz daha yumuşak olması için yağ ve baharat karışımında birkaç saat bekletebilirsiniz.

3- Tavuklu Çökertme Kebabı- Nefis Yemek Tarifleri Elif Atalar

Tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır? Etli ağır gelir, tavuklu çökertme kebabı yapayım diyorsanız Elif Atalar sizler için mükemmel bir tarif hazırlamış! Tavuklu çökertme kebabı- nefis yemek tarifleri Elif Atalar tarifi için malzemelerimiz şu şekilde;

1 buçuk tavuk göğsü,2 büyük patates,Kızartmak için yağ

Marine için;

1 yemek kaşığı yoğurt suyu,1 yemek kaşığı salça,2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,1 diş sarımsak,Kekik, karabiber, pul biber, tuz

Yoğurtlu sos için;

1 büyük kase yoğurt,2 diş sarımsak ( dilerseniz)

Domates sosu için;

1 diş sarımsak,Çeyrek çay bardağı su,2 yemek kaşığı salça,Kekik ve 1 çay kaşığı şeker,

Yapılışı: Gelelim çökertme kebabı nasıl yapılır sorusunun cevabına… Öncelikle marine sosunu hazırlayalım ve jülyen şeklinde kestiğimiz tavukları içerisine ilave ederek iyice karıştıralım. Bu işlem sonrasında ise 1 saat dolapta tavuklarımızı bekletelim. Bekleme sonunda kızgın yağda tavuklarımızı pişirmeye başlayalım. 

Çökertme kebabı nasıl yapılır? Bu aşamadan sonra patatesleri kibrit şeklinde doğrayalım ve soğuk suyun içerisinde bir süre bekletelim. Daha sonra bol miktarda kızgın yağda patateslerimizi kızartalım. Sarımsaklarımızı rendeledikten sonra yoğurdumuza ekleyerek güzelde karıştıralım.

YouTube video

Diğer bir yerde sos tavasına salça, su, şeker, kekik ve sarımsak rendemizi alarak göz göz olana dek pişirelim. İşlem sonunda servis tabağına önce patateslerimizi, üzerine tavuğumuzu, onun üzerine yoğurt ve domates sosunu olacak şekilde sırasıyla döküyoruz. Sonrasında enfes çökertme kebabımız yemek için hazır olacaktır.

4- Çökertme Kebabı Yanına Ne Gider?

Çökertme kebabı yanına ne gider? Ana yemeğinizin ismini koyduktan sonra muhtemelen çökertme kebabı yanına ne gider diye araştırmalara başlayacaksınız. Biz önden söyleyelim; Çökertme kebabı oldukça doyurucu bir menü olacaktır. Bu nedenle çoğu zaman bir çorba ve salata yeterli olacaktır.

Ana yemek konusunda ısrarcıysanız şehriyeli pirinç pilavı güzel bir alternatif olabilir. Çorba konusunda biz olsak tercihimizi domates ya da mercimek çorbasından yana kullanabilirdik. Salata yerine meze tarifleri isterseniz bu nefis tarifin yanına şakşuka çok yakışacaktır.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!