featured

Tırnak Mantarı İlaçları | İşte En Etkili Tırnak Mantarı İlaçları Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tırnak mantarı ilaçları nelerdir? en çok etki gösteren tırnak mantarı ilaçları isimleri, en iyi tırnak mantarı ilaçları hangileridir? Tırnak mantarı ilaçları fiyatları ne kadar?

Tırnak mantarı, günümüzün en çok rastlanılan bakteriyel cilt hastalıkları haline geldi. Özellikle ayak tırnaklarında meydana gelen bu mantar hastalığı, ayaklarda ciddi bir ağrı, sızı ve rahatsızlığa sebep olabiliyor.

Sizler de tırnak mantarı sorunu ile baş etmeye çalışıyorsanız en etkili tırnak mantarı ilaçları önerilerimize göz atarak tedavi sürecinizi hızlandırabilir ve tırnak mantarı sorunundan kısa sürede kurtulabilirsiniz!

Tırnak Mantarı İlaçları İsimleri | Tırnak Mantarı İlaçları Nelerdir?

Tıp teknolojisinin gelişmesi ile birlikte artık her hastalıkta olduğu gibi tırnak mantarı hastalığında da birçok bilimsel araştırma yapılmış ve yeni ilaçlı tedavi yöntemleri bulunmuştur. Kalyon tırnak mantarı ilacı gibi çözümlerin yanı sıra aynı zamanda doktorunuzun reçete edebileceği birçok etkili ilaç vardır.

Tırnak Mantarı İlaçları Listesi | En İyi Tırnak Mantarı İlaçları

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki özellikle ileri seviyedeki tırnak mantarı sorunları için kullanacağınız tırnak mantarı ilacı eczane ürünlerini doktorunuzun kontrolünde kullanmanız sizlere daha hızlı ve etkili sonuçlar sunacaktır.

Dermatolojik bir cilt sorunu olmakla birlikte mantar ve bakterilerin neden olması tırnak mantarının tıbbi bir tedavi sürecine ihtiyaç duymasına neden olur. Dolayısıyla da eğer ileri seviyede bir tırnak mantarı sorunu yaşıyorsanız mutlaka doktoruna başvurmalısınız.

Tırnak mantarı tedavisi için kullanılabilen birçok ilaç vardır. Bu ilaçlar krem ve losyon formunda olur. Bizler de bu yazımızda sizler için en etkili tırnak mantarı ilaçları listesini derledik!

1. Siklopiroks (Penlac)

Tırnak mantarı tedavisinde en etkili ilaçlardan birisi Siklopiroks’tur. Mantarın düzeyine bağlı olarak ortalama 1 yıl düzenli kullanımdan sonra kesin sonuç verdiği bilimsel çalışmalar neticesinde kanıtlanmıştır.

Sentetik antifungal bir ajandır. Bu sayede en yoğun tırnak mantarında bile düzenli kullanıldığında kesin sonuçlar alabileceğiniz bir ilaçtır.

2. Terbinafin (Lamisil)

Tırnak mantarı enfeksiyonu ve sporcu kaşıntısı gibi cilt sorunlarında son derece etkili bir ilaçtır. Aynı zamanda saçkıran tedavisinde ve saç derisi mantarında da kullanılabilir.

Hap ve krem olmak üzere iki formu vardır. Doktorunuz size bu ilacı reçete ederken hangi formunu verdiğini ve nasıl kullanmanız gerektiğini mutlaka açıklayacaktır.

Tırnağın enfekte olmasını engelleyen bu ilaç, aynı zamanda enfekte olmuş yani mantarlaşmış tırnağı tedavi ederek tırnağın iyileşme sürecini hızlandırır ve acınızı azaltır.

3. Travazol

Küf ve deride meydana gelen bulaşıcı hastalıkların tedavisinde kullanılan Travazol tırnak mantarı tedavisinde de oldukça etkili bir ilaçtır.

Derinin ya da tırnağın mantara bağlı olarak iltihaplandığı durumlarda kullanıldığı bölgede iltihabı dağıtır ve yeni iltihapların oluşumunu önler. Ayrıca tırnak mantarından kaynaklanan hissettiğiniz acı, sızı ve kaşıntı şikayetlerinin de azalmasına yardımcı olur.

4. Sporanox

İltihaplı iç hastalıkların tedavisinde etkin bir ilaç olan Sporanox, aynı zamanda etkili tırnak mantarı ilaçları arasında yer alır. Tedavi sırasında alttan gelen sağlıklı tırnağa mantar organizmalarının bulaşmasını yani tırnağın enfekte olmasını büyük ölçüde engeller.

Düzenli kullandığınız takdirde tırnağın mantarlı kısmını tedavi eder ve iyileştirmeye başladığından etkili bir tırnak mantarı ilacı olduğunu söylemek mümkündür.

5. Excilor

Tırnak mantarı tedavisinde kullanılan etkili bir losyondur. Etkili sonuçlar alabilmek için doktorlar bu losyonun en az 3 ay boyunca düzenli kullanılmasını tavsiye ediyor.

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa tırnak yüzeyini ince bir tabaka halinde bu losyon ile kaplayabilirsiniz. 2 dakika kadar bekledikten sonra üzerine çorap giyebilir ya da dilerseniz üzerine oje sürebilirsiniz.

Excilor tırnak mantarı losyonu, doğru ve düzenli kullanımda tırnak mantarı tedavisinde son derece etkili bir tırnak losyonu olarak biliniyor.

6. Nibulen Tırnak Cilası

Nibulen tırnak cilasının içerisinde mantarın oluşumuna neden olan mikroorganizmaların tırnak ve deri üzerinde çoğalmasını engelleyen Siklopiroks maddesi vardır. Bu madde sayesinde düzenli kullanımda mantar organizmalarının yayılmasını engeller ve gelişimini durdurur.

Üç ay boyunca mutlaka düzenli kullanılması gereken Nibulen tırnak cilası, gün aşırı olarak mantarlı tırnağın yüzeyi kaplayacak şekilde ince tabaka halinde sürülmelidir. Ancak cilayı tırnağınıza uygulamadan önce mutlaka tırnağınızı olabildiğince kesip mantarlı kısmını tek kullanımlık törpü ile törpülemelisiniz.

Mantarın neden olduğu sert katman, cilanın tırnağın üst yüzeyine erişmesini engelleyebilir. Bu sebepten ötürü her tırnak mantarı ilacında olduğu gibi Nibulen tırnak cilası kullanımı öncesinde de buna dikkat etmelisiniz.

Doğru şekilde ve düzenli olarak kullanıldığında Nibulen tırnak cilası, ayak başparmak tırnak mantarı tedavisi için etkili ilaçlar arasında yer alıyor.

Tırnak Mantarı İlaçları Fiyatları

Tırnak mantarı ilaçlarının fiyatları her sene başında güncellenir. Her ilacın fiyatı ise içerisindeki etken madde ve büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebilir. Ancak listemizde belirtmiş olduğunuz en etkili tırnak mantarı ilaçlarının fiyatları ortalama olarak 25 ila 80 TL arasında seyreder.

Tırnak Mantarı İlaçları İşe Yarıyor mu?

Tırnak mantarı sorunu yaşıyorsanız mutlaka bu ilaçların işe yarayıp yaramadığını da merak ediyorsunuzdur. Ancak şunu belirtmemiz gerekir ki; her hastalıkta olduğu gibi tırnak mantarı tedavisinde de kullandığınız ilaçların işe yarayıp yaramaması tamamen size bağlıdır.

Tırnak mantarı tedavisinde ilaçların doğru yöntemler ile ve düzenli olarak kullanılması en önemli husustur. Eğer tırnak mantarı ilaçlarından kesin sonuçlar almak istiyorsanız öncelikle en az 12 hafta yani 3 ay boyunca düzenli olarak aksatmadan kullanmalısınız.

Tedavi süreci tamamlanana kadar düzenli olarak kullandığınızda listemizdeki tırnak mantarı ilaçları işe yarayan ve olumlu sonuçlar veren ilaçlardır. Bununla birlikte 65 yaş üstü hastalarda vücudun kendini yenileme süreci daha yavaş olduğundan tedavi oranı da daha düşüktür.

İlaçların etkisini net olarak görebilmek için öncelikle düzenli şekilde ilaçları kullanmalısınız. Ancak tırnağın tamamen iyileşmesi ve yenilenmesi minimum 4 ay süreceğinden etkilerini de 4.ay ve sonrasında görebilirsiniz.

Tırnak Mantarı İlaçları Yan Etkileri Var mı?

Tırnak mantarı ilaçları yan etkilere neden olabilecek ilaçlardır. En sık görülen yan etkileri ise deri döküntüsü ve akciğer hasarıdır. Bu nedenle de doktorunuz bu ilaçları kullanırken sizden düzenli olarak kan testi isteyerek özellikle karaciğerlerini kontrol edebilir.

Tırnak mantarı ilaçlarını bu yan etkileri sebebi ile doktor kontrolü olmadan gelişigüzel kullanmak son derece tehlikelidir. Zira doktorlar tarafından karaciğer hastalığı ya da kalp yetmezliği olan hastaların bu ilaçları kullanması kesinlikle tavsiye edilmez.

Tırnak Mantarı Tedavisi Evde Yapılır mı?

Tırnak mantarı sorununuz ileri seviyede değilse tırnak mantarı ilaçları eczane ürünlerinin yanı sıra evde tedavi yöntemlerini de uygulayabilirsiniz. Bu konuda doğal antiseptik ürünler tırnak mantarının tedavisinde hızlı etkiler gösterebilmektedir.

Kekik yağı ve çay ağacı yağı antiseptik oranı yüksek olan doğal ürünlerdir. Kekik yağı, çay ağacı yağı ve biraz da Hindistan cevizi yağını karıştırarak mantarlı tırnağa bir pamuk yardımı ile uygulayabilirsiniz.

Bu yöntemi en az iki hafta boyunca düzenli olarak uyguladığınızda iyileşme olduğunu da kısa sürede görebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!