Beklazon Krem Yüze Sürülürmü?

Beklazon Krem Yüze Sürülürmü?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beklazon krem yüze sürülürmü? Beklazon krem nedir ne işe yarar? Beklazon krem ne için kullanılır? Beklazon mantara iyi gelir mi? Bu yazımızda Beklazon %0.025 Krem ile ilgili en merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.

Beklazon Krem Nedir?

Beklazon krem yüze sürülürmü açıklamadan önce bu kremin ne olduğuna değinelim… Beklazon losyon ve krem olmak üzere farklı formlarda üretilen, etken maddesi beklametazon dipropionat olan bir kremdir. Krem formundaki ürün Beklazon mavi olarak da bilinir. Bu tıbbi krem, cildin sızıntılı lezyonlarında ve de nemli ciltte kullanılır.

Beklazon Krem Yüze Sürülürmü?

Beklametazon Kortizon Mudur?

Beklazon mavi yani kremin etken maddesi beklametazon dipropionattır ve bu etken madde bir tür kortizondur. Kısacası; Beklazon %0.025 Krem kortizonludur. Bu nedenle de yalnızca doktor reçete ettiyse kullanılmalı ve yalnızca doktorun önerdiği süre kadar kullanılmalıdır.

Özellikle de Beklazon krem yüze sürülürmü araştırıyorsanız, kremden fayda görmek için mutlaka doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Aksi takdirde doz ve süre aşımında, kortizonlu bir krem olduğu için yarardan çok zarar görülebilir.

Beklazon Krem Yüze Sürülürmü?

Beklazon krem yüze sürülebilir. Eğer doktorunuz çeşitli cilt rahatsızlıklarınız nedeniyle size Beklazon %0.025 krem reçete ettiyse güvenle kullanabilirsiniz. Ancak Beklazon krem yüze sürülürmü cevabı evet olsa da; göz ve ağza temas etmemesine dikkat ediniz.

Beklazon Krem Yüze Sürülürmü?

Beklazon Krem Ne İçin Kullanılır?

İnternette en çok araştırılan konulardan biri olan Beklazon krem yüze sürülürmü cevabını verdik. Peki, Beklazon ne için kullanılır? Beklazon %0.025 krem prospektüsünde bu kremin ne amaçla kullanıldığına dair şu bilgiler verilmiştir:

  • Sedef hastalığı tedavisi
  • Seboreik dermatit tedavisi
  • Egzama tedavisi
  • Diskoid lupus eritomatozus tedavisi
  • Nörodermatoz deri hastalığı tedavisi
  • Atopik diskoid egzama tedavisi
  • İntertrigo tedavisi
  • Primer irritan tedavisi
  • Alerjik dermatit tedavisi
  • Liken simpleks tedavisi

Görüldüğü üzere Beklazon pek çok cilt rahatsızlığı ve hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Bu cilt hastalıklarının çoğunluğu yüz bölgesinde de ortaya çıkabilir. Dolayısıyla eğer doktor reçete ettiyse Beklazon krem yüze sürülürmü sorusunun cevabı; evettir.

Beklazon Krem Nasıl Kullanılır?

Beklazon prospektüsünde bu kremin nasıl kullanılması gerektiğine dair bilgiler şu şekilde verilmiştir:

  • Sorunlu cilt temizlenir
  • Sorunlu bölgeye Beklazon ince tabaka halinde sürülür
  • Masaj yapılarak cilde yedirilir
  • İlk uygulamada; günde 2 kez krem kullanılmalı ve şikayet azaldıkça krem kullanımı günde 1’e indirilmelidir
  • Şikayetlerin son bulmasıyla Beklazon kullanımı sonlandırılmalıdır
  • Eğer cilt sorunu tekrar ortaya çıkarsa yine ilk kullanımda günde iki kere uygulanmaya başlanmalıdır

Cilt hastalığının türüne göre Beklazon kullanımı değişkenlik gösterebilmektedir. Beklazon kortizonlu bir krem olduğundan kesinlikle uzun süreli kullanım yapılmamalıdır. Bu kortizonlu krem, doktor kontrolünde günde maksimum 3 ya da 4 kez kullanılabilir. Eğer Beklazon kullananların cilt hastalığı 2-4 hafta arasında geçmezse doktorlarına başvurmalıdır.

Beklazon Krem Yüze Sürülürmü?

Beklazon Krem Cilde Faydaları Nelerdir?

Beklazon %0.025 Krem kortizonlu olduğundan çabuk etki eder ve cilt hastalıklarının yarattığı semptomları geçirmede, hastalığı tedavi etmede etki gösterir. Dolayısıyla bu kremin cilde faydası; bazı cilt hastalıklarını tedavi etmesi ve ortaya çıka kaşıntı, yara vs gibi semptomları ortadan kaldırmasıdır.

Beklazon Krem Kaç Yaşında Kullanılır?

Beklazon 1 yaş altı çocuklarda kullanılamaz. 1 yaş üstü çocuklarda da yalnızca doktor reçete ettiyse kullanılabilir. Ayrıca Beklazon kullanan çocuklarda, tedavi süresi kısa tutulur ve en fazla 5 günlük kullanım önerilir.

Beklazon Krem Yanık İçin Kullanılır Mı?

Beklazon yanık kremi değildir ve bu sebeple Beklazon yanık için kullanılmaz. Eğer yanıklar için krem arayışında iseniz Yanıklar için En Etkili Kremler Nelerdir | En İyi Mucize Yanık Kremi İsimleri ve Doğal Çözümler yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Beklazon Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Beklazon sivilce kremi değildir, sivilce tedavisinde kullanılmaz. Kortizonlu bir krem olduğundan sivilceler için oldukça ağır ve gereksiz bir kremdir.

Beklazon Krem Yüze Sürülürmü?

Beklazon Krem Lekelere İyi Gelir Mi?

Beklazon %0.025 leke kremi de değildir. Ancak çeşitli cilt hastalıkları özellikle kaşıntıya ve yaraya neden olduğundan zamanla leke oluşumuna yol açabilir. Eğer egzama, sedef hastalığı, seboreik dermatit, alerjik dermatit vb gibi rahatsızlıklarınız varsa bunlar, zamanla deride lekeye yol açabilir.

Bu sebeple bu hastalıkların alevlendiği dönemlerde, tedavi için Beklazon kullanmak leke oluşumuna da engel olmuş alır. Ancak Beklazon leke geçirmek için kullanılmaz; kortizon içeririr.

Beklazon Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Beklazon ne için kullanılır başlığında sıraladığımız cilt hastalıklarının çoğu, deride kaşıntıya neden olur. Beklazon da kortizonlu içeriği sayesinde bu cilt hastalıklarının yatışmasını sağlar ve kaşıntının da en kısa sürede önüne geçer. Ancak bir cilt hastalığınız yoksa kaşıntı için Beklazon mavi kremi kullanmayınız.

Beklazon Krem Yaraya Sürülür Mü?

Beklazon yara iyileştirici krem değildir. Ancak bazı cilt hastalıkları yaraya neden olabilir. Bu gibi yaraya yol açabilecek cilt hastalıklarında Beklazon kullanılabilir. Fakat kesik yarası, çizik yarası vs gibi yaralarda kullanılabilecek kremlerden biri değildir.

Beklazon Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Beklazon mantar kremi de değildir. Ancak mantarlar oldukça çeşitlidir. Her ne kadar bu krem mantar tedavisi için kullanılmasa da bazı mantarların yol açtığı deri hastalıkları için reçete edilebilmektedir. Kısacası; mantarınız varsa bu kremi doktorunuz önermeden kullanmanız önerilmez. Çünkü her tür mantara iyi gelen, tedavi eden bir krem değildir.

Beklazon Krem Yüze Sürülürmü?

Beklazon Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Uçuk tedavisi için Beklazon reçet edilmez, Beklazon mavi ya da pembe kullanılmaz. Eğer uçuk sorununuz var ise En İyi 7 Uçuk Kremi Önerisi | Dudak İçin En Etkili Uçuk Kremleri yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Beklazon %0.025 Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Beklazon genital bölgede kullanıma uygun olan bir krem değildir.

Beklazon Göz Kapağına Sürülür Mü?

Beklazon krem yüze sürülürmü araştıranlar, bu kremin göz kapağına sürülüp sürülemeyeceğini de araştırıyor. Bu krem göz kapağına sürülebilir ancak göze temas ettirilmemelidir.

Beklazon Hamileler Kullanabilir Mi?

Beklazon prospektüsüne göre bu krem hamilelerde yalnzıca doktor reçete ettiyse kullanıma uygundur. Doktorunuz reçete etmediyse ve hamileyseniz kesinlikle kortizonlu Beklazon kremi kullanmayınız.

Beklazon Krem Yüze Sürülürmü?

Beklazon Krem Fiyatı Ne Kadar?

Beklazon krem fiyatı, bu yazının hazırlandığı tarihte 25.63 TL’dir. Bu eczane satış fiyatıdır ancak Beklazon reçete edildiyse ve SGKnız var ise daha uygun fiyata satın alabilirsiniz. Çünkü Beklazon SGK’nın karşıladığı kremler arasındadır.

Beklazon Krem Prospektüs Bilgileri

Beklazon krem yüze sürülürmü ve daha fazlası hakkında bilgi için buradan prospektüse ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!