Cleocin T Yan Etkileri Nelerdir | Cleocin-T Kimler Kullanamaz?

Cleocin T Yan Etkileri Nelerdir | Cleocin-T Kimler Kullanamaz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cleocin T yan etkileri nelerdir? Emziren anneler ve hamileler Cleocin-T kullanabilir mi? Sivilce solüsyonu CLEOCIN-T nasıl kullanılır, nasıl sürülür? Buz yazımızda Cleocin T yan etkileri nelerdir sorusu başta olmak üzere en merak edilen sorulara cevap vereceğiz.

Cleocin-T Nedir?

Cleocin T yan etkileri nelerdir konusunu ele almadan önce CLEOCIN-T nedir konusunu ele alalım. Cleocin-T sivilce oluşumunu engellemeye yarayan ve sivilce geçiren bir sivilce solüsyondur. Etken maddesi klindamisin fosfattır. Alkollü içeriği ve bu etken maddesi sayesinde sivilcenin ve çevresindeki bakterileri yok eder. Mevcut sivilcelerin de giderilmesini sağlar.

Cleocin T Yan Etkileri Nelerdir | Cleocin-T Kimler Kullanamaz?

Cleocin-T Ne İşe Yarar?

Her ilaç gibi sivilce solüsyonu Cleocin T yan etkileri olan bir ilaçtır ancak sivilce tedavisinde oldukça etkilidir. Cleocin-T prospektüs içeriğine göre bu sivilce ilacı şunları gerçekleştirir:

  • Mevcut sivilcelerin azalmasını ve giderilmesini sağlar
  • Siyah nokta oluşumunu önler
  • Mevcut siyah noktaları giderir
  • Bakterileri yok ederek yeni sivilce oluşumunun önüne geçer
  • Ciltteki fazla yağı dengeler
  • İltihaplı sivilceleri kurutur
  • Beyaz nokta oluşumunu önler
  • Sivilce nedenli kızarıklıkları geçirir
  • Sivilcenin ciltte üzerinde neden olduğu pürüzleri giderir

İlginizi Çekebilir: mmmm Cleocin T Ne İşe Yarar? 2023 Cleocin T Fiyatı Ne Kadar?

Cleocin T Yan Etkileri Nelerdir | Cleocin-T Kimler Kullanamaz?

Cleocin T Yan Etkileri Nelerdir?

Cleocin T yan etkileri de diğer ilaçlarda olduğu gibi vardır. Cleocin-T prospektüsünde belirtilen yan etkiler şunlardır:

  • Cildin normalden fazla yağlanması
  • Kurdeşen
  • Derinin kuruması
  • Deride tahriş
  • Deride yanma ve batma hissi

Yaygın olmamakla birlikte mide bulantısı, ishal, karın ağrısı gibi semptomlar da Cleocin T yan etkileri arasında yer almaktadır.

Cleocin T Yan Etkileri Nelerdir | Cleocin-T Kimler Kullanamaz?

Emziren Annelerde Cleocin T Yan Etkileri Görülür Mü?

Emziren annelerde ve anne sütü içen bebeklerde Cleocin T yan etkileri görülebilir. Çünkü ilacın prospektüsünde, bu etken maddenin anne sütüne geçebileceği yazmaktadır. Bu durumda, bu sivilce ilacını kullanan emziren annelerin bebeklerinde ishal, karın ağrısı gibi semptomlar yaşanabilir. Dolayısı ile emziren anneler, doktorları reçete etmediği sürece bu sivilce ilacını kullanmamalıdır.

Hamilere CLEOCIN-T Yan Etkisi Var Mı?

Hamilelere Cleocin T yan etkileri meydana gelmesi mümkündür. Çünkü ilacın prospektüsünde, hamilelerde kullanımının güvenli olup olmadığına dair yeterli bilgiye sahip olunmadığı bilgisine yer verilmiştir.

Bu nedenle hamileyseniz ya da hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz ve doktorunuz reçete etmediği sürece bu sivilce ilacını kullanmayınız.

İlginizi Çekebilir: Cleocin T Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cleocin T Yan Etkileri Nelerdir | Cleocin-T Kimler Kullanamaz?

CLEOCIN-T Kimler Kullanamaz?

Cleocin-T kullanmaması gereken kişiler; klindamisin ve linkomisin etken maddelerine alerjisi veya hassasiyeti olan kişilerdir. Ayrıca Cleocin-T yardımcı maddelerine karşı hassasiyeti olanlar da kullanmamalıdır.

Ayrıca antibiyotik tedavisinde kolit yaşayanlar, ülsaratif kolit olanlar ve de inflamatuar bağırsak hastalığı olan kişiler de bu sivilce ilacını kullanmamalıdır.

Cleocin-T Antibiyotik Var Mı?

Cleocin-T sivilce ilacı antibiyotikli bir ilaç değildir.

Cleocin T Nasıl Kullanılır?

Sivilce solüsyonu Cleocin T yan etkileri olsa da doğru kullanıldığında oldukça yararlıdır. Cleocin-T prospektüs içeriğine göre bu sivilce solüsyonu aşağıdaki adımlara göre kullanılmalıdır:

  • Solüsyonu uygulamadan önce cilt temizlenir
  • Solüsyon şişesi kullanımdan önce iyice çalkalanır
  • Yalnızca sivilce olan yerlere yumuşak, tampon hareketlerle şişenin başındaki sünger dokundurulup çekilir
  • Cleocin-T uygulaması sonrasında cildin solüsyonu çekmesi beklenir

Sivilce tedavisi için Cleocin-T kullananlar, uygulama sonrası yüzünü yıkamamalıdır. Ayrıca ilaç, ciltte gezdirilmemelidir. Bu, sivilce çevresindeki bakterilerin başka yerlere sıçramasına neden olur. Bu sebeple sadece sivilce üzerine tampon hareketlerle uygulama yapılır.

Bu sivilce ilacı günde 2 kez kullanıma uygundur. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanılabilir. Ancak Cleocin T yan etkileri ve zararları söz konusu olmaması için günde ikiden fazla kullanımdan kaçınılmalıdır. Aşırı kullanımda cildin tahrişi artabilir, ciltte yanma ve batma hissi şikayetleri yaşanabilir.

Cleocin T Yan Etkileri Nelerdir | Cleocin-T Kimler Kullanamaz?

Cleocin T Yüze Sürülür Mü?

Cleocin-T yüze sürülebilir. Zaten genel olarak yüzde çıkan sivilceler için bu sivilce ilacı sık reçete edilir. Yüzde kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Cleocin T Yüzde Ne Kadar Kalmalı?

Cleocin-T yüze uygulandıktan sonra uzun süre bekletilebilir. Cleocin-T prospektüsünde de bu ilacın uygulanmasından sonra cildin yıkanmaması tavsiye edilmektedir. Örneği; gece sürülen bu ilaç, sabaha kadar yüzde bekletilebilir.

CLEOCIN-T Nereye Sürülür?

Cleocin-T sivilce oluşumu olan cildin her yerine uygulanabilir. Yüzde çıkan sivilcede olduğu gibi sırtta, omuzda, boyunda, göğüs çevresinde çıkan sivilcede de eğer doktor reçete ettiyse kullanılabilir.

Cleocin T Yan Etkileri Nelerdir | Cleocin-T Kimler Kullanamaz?

Cleocin T Kaç Günde Etki Eder?

Her cildin, ilaçlara verdiği yanıt aynı değildir. Bu sebeple kişiden kişiye göre Cleocin-T etki süresi de değişir. Fakat çoğunlukla bu sivilce solüsyonu uygulandığında ertesi güne sivilcede sönme, azalma gözlemlenir.

Cleocin T Sivilce İzi Geçirir Mi?

Sivilce ilacı Cleocin-T sivilce izini geçirir ancak her sivilce izi üzerinde etkili değildir. Daha çok sivilcenin neden olduğu kızarıklıkların ve hafif lekelerin giderilmesinde yararlıdır.

Cleocin T Kullandıktan Sonra Yıkanır Mı?

Cleocin-T kullandıktan sonra yıkanmaz. Cleocin-T prospektüsünde de bu ilacın uygulanmasından sonra cildin yıkanmaması, cildin solüsyonu içine çekmesinin beklenmesi tavsiye edilmektedir.

Cleocin T Saça Sürülür Mü?

Cleocin-T ciltteki sivilcelerin, siyah noktaların ve beyaz noktaların giderilmesinde kullanılan bir sivilce ilacıdır. Bu nedenle saça sürülmesi tavsiye edilmez.

YouTube video

Cleocin T Fiyat 2023

Bu yazının hazırlandığı tarihte, sivilce ilacı Cleocin-T fiyatı 55.52 TL’dir. Bu sivilce ilacı SGK kapsamında olduğu için reçeteli olarak alındığında fiyatı düşmektedir. Ancak reçetesiz alımlarda eczane satış fiyatı geçerlidir.

İlginizi Çekebilir: Cleocin T Reçetesiz Alınır Mı ?

Cleocin T Kullananlar Memnun Mu?

Genellikle siyah nokta, beyaz nokta, iltihaplı sivilce ve akne kaynaklı kızarıklık gibi şikayeti olanlar bu sivilce ilacından memnun kalmaktadır. Ancak tam olarak yarar sağlanabilmesi için kullanma talimatlarına uyulmalı ve düzenli kullanılmalıdır.

CLEOCIN T Prospektüs Bilgileri

Cleocin T yan etkileri ve daha fazlası hakkında detaylı bilgi almak isterseniz buradan Cleocin-T prospektüsüne ulaşabilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!